Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Cuprinde 89 de parohii, o mănăstire şi două schituri, a fost înfiinţată în 1940 conform Statutului de organizare şi funcţionare a Bisericii Ortodoxe Române. Din 1978 funcţionează în actualul sediu, fosta casă Naumescu construită în 1933-1934 în stil cubist după proiectul arhitectului Jacques Russo.

Ctitorită la 1833 şi cunoscută drept „Biserica de la Han”, poartă hramul „Adormirea Maicii Domnului”. Este monument istoric.

Biserica „Sfinţii Voievozi”, ridicată în 1827 de logofătul Constantin Câmpineanu, este o construcţie în stil neo-bizantin. Aici s-a cununat poetul George Coşbuc în 1895 cu Elena Sfetea.

Realizată în stil maramureşean, această biserică poartă hramurile „Cuvioasa Paraschiva” şi „Antonie cel Mare” şi a fost sfinţită în octombrie 2001.

Ctitorit în 1714, schitul Sf. Nicolae– Slobozia devine parohie începând cu anul 1896.

Noua biserică din cartierul Slobozia, purtând hramurile „Pogorârea Sfântului Duh” si „Naşterea Domnului”, a fost ridicată în două etape: prima etapă între anii 1995-1997 şi a doua etapă în anul 2000. Sala praznicală are destinaţie socio-culturală, iar demisolul bisericii este amenajat ca spaţiu expoziţional şi pentru conferinţe. Tot aici fiinţează şi o bibliotecă dotată cu 3900 de volume provenite din achiziţii şi diverse donaţii, între care se remarcă donaţia Mănăstirii Benedictine Einsiedeln (Elveţia). În complexul parohial îşi desfăşoară activitatea şi Grădiniţa Waldorf.

Biserica purtând hramul „Sfânta Treime” a fost ctitorită la 1828 de boierul Grigore Bujoreanu şi soţia sa Maria.

Înălţată în 1999 într-una dintre cele mai pitoreşti zone ale oraşului, biserica din cartierul Voila poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului”.

Biserica romano-catolică „Sf. Anton de Padova” a fost ridicată în 1906 de comunitatea germană, austriacă şi italiană, cu sprijinul inginerului petrolist Anton Raky.

Sinagoga a fost construită de comunitaea evreilor din Câmpina în 1905, an în care această comunitate număra o sută de familii.

Mişcarea adventistă  a pătruns în Câmpina în perioada interbelică. Există acum trei parohii adventiste, care cuprind şapte sute de credincioşi.

Comunitatea penticostală are peste două sute de enoriaşi, care şi-au ridicat propria biserică la Câmpina, între 1992-2006.

Prima Comunitate baptistă s-a format la Câmpina în 1948. Actualmente numără o sută de credincioşi.

Cultul creştin evenghelic este compus din două confesiuni: Biserica Evanghelică Romană şi Biserica Creştină Evanghelică. Aceste două comunităţi însumează astăzi în Câmpina circa o sută de credincioşi.

Sari la conținut Click to listen highlighted text!