Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

CRESA MUNICIPALA CAMPINA
Str. Plevnei nr.14
0244.337.721

Cresa Municipala Campina cu sediul in str. Plevnei nr. 14 este o structura fara personalitate juridica in cadrul Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Municipiului Campina. Dispune de o capacitate de 80 de locuri si este organizata ca centru de zi cu program de lucru de luni pana vinerI, in intervalul orar 06.00 – 18.00, exceptie facand perioada de vacanta pe timpul verii respectiv luna august si zilele libere legale.

Inscrierea copiilor in cresa se face pe tot parcursul anului, in baza unei cereri tip, in functie de numarul de locuri disponibile si in ordinea depunerii acestora.

Pentru inscrierea copiilor in cresa sunt necesare urmatoarele documente:
– cerere de inscriere;
– copii acte de identitate parintii/reprezentanti legali;
– adeverinta de venituri;
– documente medicale (adeverinta medicala cu boli cronice, analize medicale, aviz epidemiologic).

Cresa functioneaza cu un numar de 16 angajati dupa cum urmeaza: 1 sef de centru, 2 asistente medicale, 2 bucatarese, 1 spalatoreasa, 1 ingrijitor imobil, 11 ingrijitoare copii.

Cladirea in care functioneaza cresa respecta proiectul-tip destinat unitatilor pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor, dispune de spatii corespunzatoare pentru desfasurarea activitatilor specifice cresei si este structurata astfel: 4 saloane pentru copii (doua sali de joaca + servire masa, doua dormitoare), grupuri sanitare pentru copii si personal, bloc alimentar, spalatorie, magazii pentru materiale etc.

Parintii/reprezentantii legali ai copiilor care frecventeaza cresa au obligatia de a achita alocatia de hrana in cuantumul stabilit prin lege.

Activitatile din cresa sunt diverse, variate si imbina activitatile de rutina zilnica (sosirea/plecarea din cresa, hranirea, imbracarea/dezbracarea, odihna etc.) cu activitati de invatare organizate desfasurate cu personal educativ, menite sa permita dezvoltarea armonioasa a copiilor. Activitatile sunt sub forma de joc, ca mijloc de realizare si stimulare a capacitatii si creativitatii copilului, jocul fiind la aceasta varsta principala metoda de invatare. In prezent se deruleaza un parteneriat educational incheiat cu Gradinita cu P.P si P.N Iulia Hasdeu, „Si eu voi merge la gradinita”, prin care micutii anteprescolari beneficiaza de servicii specilizate de educatie timpurie pentru a asigura continuitatea procesului de instruire si educatie de la cresa la gradinita, prin familiarizarea lor cu sali de clasa, cu ambientul, cu cadrele didactice ale gradinitei, in scopul integrarii lor cu succes in viata de prescolar.

Pentru informatii suplimentare va invitam la sediul cresei sau ne puteti contacta la numarul de tel. 0244.337.721.

Sari la conținut Click to listen highlighted text!