Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ANUNT IMPORTANT PRIVIND POTABILITATEA APEI PENTRU CONSUMATORII MUNICIPIULUI CAMPINA

În urma sesizării primite telefonic din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cu privire la calitatea apei, societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare.

Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte reconstituit sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 – cu modificările și completările ulterioare.

Față de această situație, societatea HIDRO PRAHOVA SA accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare.

Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Mușcel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila.

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a extins însă măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației.

Sari la conținut Click to listen highlighted text!