Contact

Telefon: 0244 337 454, 0244 336 134
Invatamant
Marți, 11 Iunie 2013 11:37

Invatamant

Înfiintata la 1 februarie 1968 de catre Ministerul Administratiei si Internelor, Scoala de agenti de politie "Vasile Lascar" functioneaza în cladiri construite pe domeniul doctorului C.I. Istrati si este cea mai importanta institutie de formare a agentilor de politie din România.


Colegiul National Nicolae Grigorescu, fost Liceul de baieti "Dimitrie Barbu Stirbey", este o unitate scolara al carei istoric a început la 15 octombrie 1919. În prezent, colegiul functioneaza cu 39 de clase I-XII, curs de zi. Dispune de 25 de sali de clasa, 8 cabinete, laboratoare, baza sportiva moderna si o biblioteca cu peste 25.000 de volume. Ciclul liceal are doua profiluri: real (cu specializarile matematica-informatica si stiintele naturii) si uman (cu specializarile stiinte sociale si filologie).


Înfiintat de Ministerul Învatamântului în 1971, când Liceul teoretic « Ilie Pintilie » s.a transformat în liceu industrial, Grupul Scolar Forestier este singurul cu acest profil de pe Valea Prahovei. Are urmatoarele specializari: stiintele naturii, tehnician ecolog si pentru protectia calitatii mediului, tehnician designer mobila si amenajari interioare si tehnician în activitati economice.


Colegiul Tehnic ”Constantin Istrati” are o vechime de peste o suta de ani în învatamântul românesc, dobândind aceasta titulatura la 1 ianuarie 1961. În prezent are urmatoarele specializari: matematica-informatica, contabilitate, electronica si automatizari, electrotehnica si mecanica. În cladirea sa a functionat începând cu 1930 Liceul de fete “Iulia Hasdeu”, transformat în 1948 în Scoala medie tehnica de petrol nr.1.


Fondat de Societatea “Concordia”, departamentul “Electrica”, la 2 septembrie 1948, Grupul Scolar Industrial Energetic se remarca prin faptul ca este singurul liceu de pe Valea Prahovei care pregateste si cadre cu studii medii în domeniul energetic. Specializarile liceului sunt: matematica-informatica, stiinte socio-umane, electronist automatizari si electroenergetician.


Înfiintat în 1973 la initiativa Întreprinderii Mecanice Câmpina, Grupul Scolar Industrial Constructii de Masini este cel mai nou grup scolar din localitate si are urmatoarele specializari: matematica-informatica, stiintele naturii, tehnician în telecomunicatii, tehnician mecatronist, technician transporturi, mechanic pentru întretinere si reparatii, prelucrari la cald, electrotehnist si technician în industria textila. Este singurul grup scolar care are în structura sa o gradinita cu program normal.


Fondata în 1907, Scoala cu clasele I-VIII “Ion Câmpineanu” îsi desfasoara activitatea în actualul sediu din 1963. La 1908, scoala functiona într-un local situat pe strada Carol I, colt cu strada I.C.Bratianu. În 1925 i se atribuia titulatura de Scoala primara urbana de baieti nr. 1 “Pictor Nicoale Grigorescu”. Din octombrie 1998 poarta numele de “Ion Câmpineanu”.


Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 a fost înfiintata la 1 septembrie 1914 prin Ordinul Ministerului Instructiunii Publice, cu numele de Scoala primara urbana de fete nr. 2, fiind a doua ca aparitie si functionare în oras. O parte din vechea scoala a fost demolata, iar din anul 2002 au fost începute lucrarile la noua cladire, acestea urmând a fi finalizate în anul 2007. Noua constructie va purta numele de Scoala Centrala.


Înfiintata în 1962 de Ministerul Învatamântului, Scoala cu clasele I-VIII nr. 3, functioneaza într-o cladire din cartierul Voila.


Fosta casa a printului D.B.Stirbey adaposteste astazi Scoala Generala nr. 4, parte componenta a Colegiului National “Nicolae Grigorescu”.


Scoala cu clasele I-VIII “B.P.Hasdeu” a fost înfiintata în 1972 ca urmare a sporirii populatiei scolare. La acea data se numea Scoala generala nr.7, iar în 1999 primeste numele savantului B.P.Hasdeu. Localul sau actual a fost inaugurat în 1975. Între 1972-1975 scoala a functionat în cladirea actualului Grup Scolar Forestier.


Scoala cu clasele I-VIII “Alexandru Ioan Cuza”, a fost fondata de Consiliul popular Câmpina în anul 1972 si îsi desfasoara activitatea în cladirea în care initial functionase Liceul Teoretic “Ilie Pintilie” Câmpina. Beneficiaza de 17 sali de clasa, sala de sport, 3 laboratoare si o biblioteca cu peste 10.000 de volume.

Last modified on Marți, 11 Iunie 2013 11:47