Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Creșterea eficienței energetice în Liceul Tehnologic Constantin Istrati
Home Despre proiect Beneficiar Contact
Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020 POR 2014-2020, Axa prioritara 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor, Operaţiunea B – cladiri publice unde beneficiar este Municipiul Campina.
Scopul proiectului/Obiectivul general al proiectului: Obiectivul general al proiectului de fata este cresterea eficientei energetice a Colegiului Tehnic C-tin Istrati, prin aplicarea unor masuri de crestere a eficientei energetice in vederea reducerii consumului de energie primara si a emisiilor de CO2, asigurand totodata imbunatatirea confortului, sanatatii si sigurantei elevilor si personalului scolii – beneficiari directi ai investitiei...
Obiective specific:
• Cresterea numarului cladirilor publice cu o clasificare mai buna a consumului de energie in Municipiul Campina prin sporirea eficientei izolatiei termice a Liceului Tehnologic „Constantin Istrati, la finalul implementarii proiectului
• Reducerea consumului anual de energie primara din surse neregenerabile (kWh/m2/an) pentru incalzirea spatiilor Liceului Tehnologic „Constantin Istrati cu un procent de minim 77%, concomitent cu cresterea consumului de energie primara din surse regenerabile, conform documentatiei tehnice atasate Cererii de Finantare.
• Reducerea nivelului anual specific al gazelor cu efect de sera (echivalent tone/an CO2) cu un procent de minim 69 %, in urma investitiilor realizate prin proiectul de fata la cladirea Liceului Tehnologic „Constantin Istrati.
• Reducerea consumului anual de energie primara (kWh/an) in cladirea Liceului Tehnologic „Constantin Istrati, prin implemntarea masurilor de crestere a eficientei energetice cu un procent de minim 59%.
• Reducerea consumului anual de energie finala in cladirea Liceului Tehnologic „Constantin Istrati, prin realizarea investitiei propuse in proiect cu un procent de minim 72%.
Rezultate:
R1: o cladire publica reabilitata termic – Colegiul Tehnic C-tin Istrati, care duce la:
– cresterea confortulu termic in cladirea reabilitata datorita izolarii si reducerii pierderilor de caldura;
– cresterea confortului utilizatorilor cladirilor;
– cresterea calitatii serviciilor educationale.
2. R2: Scaderea nivelului anual specific al gazelor cu efect de sera cu 69,25 % (o reducere de 191,23 echivalent tone CO2/an, fata de nivelul actual), urmare a scaderii consumului de energie prin reabilitatrea cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati).
Indicator de realizare (de output) – aferent cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati)- Nivel anual specific al gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2):
– Valoare la inceputul implementarii proiectului: 276,14 echivalent tone de CO2.
– Valoare la finalul implementarii proiectului (de output): 84,90 echivalent tone de CO2.
3. R3: Scaderea consumului anual de energie primara pentru cladirea reabilitata (Colegiul Tehnic C-tin Istrati), cu 59, 52% (o reducere de 992.557,28 kWh/an, fata de consumul actual) ca rezultat al interventiilor de eficientizare energetica propuse.
Indicator de realizare (de output) – aferent cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati) – Consumul anual de energie primara (kWh/an):
– Valoare la inceputul implementarii proiectului: 1.667.556,90 kWh/an
– Valoare la finalul implementarii proiectului (de output): 674.999,62 kWh/an.
4. R4: Reducerea consumului anual de energie finala in cladirea publica care face obiectul investitiei (Colegiul Tehnic C-tin Istrati) cu 72, 47% (o reducere de 81,08 tep fata de consumul actual).
Indicator de proiect (suplimentar) aferent cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati) (de rezultat) – Consumul anual de energie finala în cladirea publica (din surse neregenerabile) (tep):
– Valoare la inceputul implementarii proiectului: 111,889 tep.
– Valoare la finalul implementarii proiectului: 30,81 tep.
5. R5: Reducerea consumului anual specific de energie primara (din surse neregenerabile) cu 67, 4% (o reducere de 243,48 kWh/mp/an fata de consumul actual), in cladirea Colegiul Tehnic C-tin Istrati; respectiv reducerea consumului anual specific de energie primara (din surse neregenerabile) pentru incalzire/racire cu 77, 23% (o reducere de 219,41 kWh/mp/an fata de consumul actual).
Indicator de proiect (suplimentar) aferent cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati) (de realizare) – Consumul anual specific de energie primara (din surse neregenerabile) (kWh/m2/an)
Total: Valoarea la inceputul implementarii proiectului 361,04 kWh/mp/an /Valoarea la finalul implementarii proiectului 117,56 kWh/mp/an. din care: pentru încalzire/racire: Valoarea la inceputul implementarii proiectului 284,13 kWh/mp/an /Valoarea la finalul implementarii proiectului 64,71 kWh/mp/an.
6. R6: Cresterea consumului de energie primara din surse regenerabile raportata la valoarea consumului total de energie primara la finalul implementarii proiectului cu 19,56 %, in cladirea Colegiul Tehnic C-tin Istrati.
Indicator de proiect (suplimentar) aferent cladirii (Colegiul Tehnic C-tin Istrati) (de realizare) – Consumul anual de energie primara din surse regenerabile (kWh/an):
Total – valoarea la inceputul implementarii proiectului 0,00 kWh/an – valoarea la finalul implementarii proiectului 132.021,78
kWh/an.
din care:
– pentru încalzire/racire: la inceput 0,00 kWh/an – la final 108.004,38 kWh/an.
– pentru preparare apa calda de consum: la inceput 0,00 kWh/an – la final 24.017,40 kWh/an.
– electric: la inceput 0,00 kWh/an – la final 0,00 kWh/an.
DATE FINANCIARE:
Valoarea totală a proiectului: 10.499.105,80 lei din care:
• Contributie UE: 5.430.650,92 lei
• Contributie nationala: 830.570,13 lei
• Data începere proiect: 27.02.2019
• Perioada de implementare: 42 luni incepand cu 27.02.2019, data semnarii Contractului de Finantare
Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană,
vă rugăm să vizitați www.fonduri-ue.roInvestim în viitorul tău!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională
prin Programul Operațional Regional 2014-2020
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Românieiwww.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro