Comunicat de presă – Vizită KATERINI- GRECIA

Vizita oficială a reprezentanților Municipiului Câmpina în oraşul Katerini din Grecia în perioada 17- 20 octombrie 2019

O delegaţie a Primăriei municipiului Câmpina, condusă de primarul Horia Laurenţiu Tiseanu a fost primită în data de 18 octombrie 2019, la Primăria oraşului Katerini din prefectura (judeţul ) Pieria – Grecia. Întâlnirea a fost posibilă în urma colaborării cu preşedintele Uniunii Elene din România, Dr.Dragoş Gabriel Zisopol.

La întalnire a mai participat Sergiu Nistor – consilier prezidenţial în domeniul culturii; Aledin Amet –  subsecretar de stat la Departamentul Guvernamental pentru Relaţii Interetnice şi o delegaţie din oraşul Drama, din nordul Greciei.

Subiectele abordate la întalnire au fost legate de dezvoltarea economică a localităţilor, turism şi nu în ultimul rând, accesarea fondurilor europene. După cum se ştie, zona Katerini este o destinaţie turistică frecventată de mulţi turişti, anul acesta fiind vizitată de 100.000 de români.

Primarii celor două localităţi, Horia Laurenţiu Tiseanu şi Koukodimos Konstantinos, au constatat, pe timpul discuţiilor, că între cele două localități se pot dezvolta relații de prietenie și colaborare în domenii de interes comune la nivelul acestora.

La sfârşitul discuţiilor a fost semnat un Protocol prin care cei doi primari se angajează să facă demersuri către autoritățile deliberative din cadrul celor două localități, în vederea inițierii procedurii pentru încheierea Acordului de cooperare și înfrățire.

Primarul municipiului Câmpina a adresat primarului Koukodimos Konstantinos, invitaţia de a face o vizită la Câmpina, în principiu, chiar de ziua noastră nationala.

În data de 19 octombrie 2019, delegaţia câmpineană a facut o vizită de lucru la Consulatul General al României din Salonic, fiind primită de Consulul General şi Secretarul Economic. Personalul Consulatului a fost informat despre semnarea, ce avusese loc cu o zi în urmă, a Protocolului între municipiul Câmpina şi oraşul Katerini.

La ambele discuţii a participat şi primarul oraşului Drama, care a subliniat că în localitatea pe care o conduce se dezvoltă industria viticolă şi în apropiere există o importantă carieră de marmură şi ar dori sa participe la înfiinţarea unui parc industrial grecesc în apropierea Câmpinei.

Ne dorim ca întâlnirile din Grecia, de la primăria Katerini şi de la Consulatul General al României la Salonic, să poată duce la construirea unor relaţii cu comunităţi din Grecia, la sprijinirea românilor stabiliţi în zonă şi totodată,  la dezoltarea municipiului Câmpina d.p.d.v. economic şi turistic.

Comunicat de presa – vizita KATERINI- GRECIA

Click pe difuzor pentru a asculta textul selectat