Contact

Telefon: 0244 337 454, 0244 336 134
Marți, 18 Iunie 2013 09:29

Centrul de Informare pentru Cetateni

Centrul de Informare pentru Cetateni  pune la dispozitie:

  • harta digitala a municipiului Câmpina (zoom de la scara 1:15000 la 1:300, cautare pe strazi si institutii, ilustrare cu fotografii si text a obiectivelor de interes public, grafica atractiva si accesibilitate usoara pentru utilizator, harta economica si turistica);
  • informatii despre Primarie (organigrama institutiei, structura  compartimentelor, si birourilor, cu prezentarea activitatii desfasurate de acestea, bugetul local al municipiului Câmpina);
  • informatii despre Consiliul Local Câmpina (structura consiliului, lista cu numele membrilor si apartenenta politica a acestora, denumirea si componenta comisiilor Consiliului Local, etc.

CE OBIECTIVE URMARIM? 

  • Un centru de dialog direct, real si fara bariere birocratice cu cetatenii;
  • Servicii accesibile si la standarde de performanta pentru cetateni;
  • Transparenta în exercitarea functiilor publice;
  • Cresterea vizibilitatii activitatii Consiliului Local Campina;
  • Crearea unei pârghii a schimbarii în reformarea si modernizarea administratiei publice locale.

DESCHIDEREA CENTRULUI DE INFORMARE PENTRU CETATENI

Centru de informare pentru cetateni

Pe data de 5 august 2005 a avut loc deschiderea Centrului de Informare pentru Cetateni (CIC), o noua structura de informare eficienta si accesibila care vine în sprijinul cetatenilor. CIC este localizat în corpul C la intrarea in Primarie, din ratiuni de vizibilitate si pentru ca cetatenii sa aiba acces usor la serviciile acestuia. În cadrul centrului exista o baza de date care cuprinde atât informatii utile cu privire la activitatea Primariei si a institutiilor importante din municipiu si din judetul Prahova, cât si o prezentare a Câmpinei sub aspect istoric, turistic, economic si cultural, realizata prin intermediul unui program informatic. Acest program este instalat pe info-chiscul din CIC si este accesibil cetateanului.

CIC este locul in care cetatenii pot comunica, se pot informa si pot obtine informatii din cele mai diverse domenii, pot face sugestii, pot transmite administratiei diverse informatii legate de evenimentele si problemele comunitatii. Un functionar public cu experienta, calificat în relatii publice, este la dispozitia cetateanului pentru a-l informa cu privire la serviciile oferite de Primarie si pentru a-i oferi asistenta în rezolvarea problemelor aflate în atributia Primariei. În cazul în care problema cetateanului este de competenta altei institutii, operatorul CIC il va indrepta catre acea institutie. Totodata, in cadrul CIC se pot consulta hotararile emise de Consiliul Local Campina si dispozitiile Primarului, iar prin intermediul retelei Internet cele mai noi acte normative si dispozitii legale.

Centru de informare pentru cetateni

De asemenea, prin intermediul info-chiscului, cetateanul poate consulta si o harta digitala a municipiului Câmpina cu posibilitate de zoom de la scara 1:15000 la 1:300, cautare pe strazi, ilustrare cu fotografii si text a domeniilor de interes, grafica atractiva si interfata prietenoasa ce asigura un acces usor utilizatorului.

Centru de informare pentru cetateni

Pe lânga o informare verbala, cetateanul beneficiaza în acest centru si de pliante cu descrierea serviciilor oferite cetatenilor, pe birouri si pe domenii de activitate, precum si de formularele pentru fiecare procedura. Functionarul public care îl va întâmpina îi va oferi asistenta în completarea formularelor si îi va explica pasii pentru rezolvarea problemei respective.

poza06

  • Programul Phare 2002-Fondul de Modernizare a Administratiei Publice la nivel local
Last modified on Miercuri, 19 Iunie 2013 13:22