Anunț – Informare cetățeni acțiune combaterea buruienii ambrozia

Primăria Municipiului Câmpina anunță faptul că Ministerul Mediului – Agenția Națională pentru Protecția Mediului lansează Campania „28 septembrie 2019 SOS – Ambrozia” – Mișcare civică pentru mediu și sănătate, cu implicare națională pentru combaterea plantei invazive Ambrozia artemisiifolia – Iarba pârloagelor.

Cu această ocazie invităm persoanele fizice și operatorii economici, să se implice activ în acțiunea ce va avea loc pe data de 28 septembrie 2019, prin cosirea buruienii respective de pe terenurile pe care le dețin (numai dacă se constată că aceasta există). Este indicat ca planta să fie smulsă din radacină acolo unde apare izolat (se vor folosi obligatoriu mănuși de protecție), iar pe suprafețe compacte să fie cosită (manual sau mecanic) de cel puțin doua ori pe an, până la dispariția completă. Retezarea tulpinii se execută cât mai aproape de suprafața solului, astfel încat să nu ramâna ramificații care să poată înflori din nou.

Pentru colectarea materialului vegetal (numai buruiana ambrozia) vă rugăm să vă adresați Primăriei Municipiului Câmpina, începând cu data de 30 septembrie 2019, la nr. telefon 0244/33.56.81, 0244/33.67.71, interior 101, urmând ca acesta să fie ridicată de firma de salubrizare.

În conformitate cu prevederile art.l alin.(l)-(3) din Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, aveți obligația de a distruge buruiana și de a preveni răspândirea acesteia, prin lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

Anunț Informare cetățeni acțiune combaterea buruienii ambrozia

Click pe difuzor pentru a asculta textul selectat